Leren, gedrag en stress

Wist jij dit al?Vanaf de 33e dag na de bevruchting begint de hersenstam te groeien en te ontwikkelen. De hersenstam is klaar met groeien en ontwikkelen na een zwangerschapsduur van 6 á 7 maanden. Alles wat een baby meemaakt in de zwangerschap en tijdens de geboorte, wordt opgeslagen in de hersenstam.Niet alleen al die ervaringen liggen […]

Over wiebelkonten, bedplassen en labeltjes

Bedplassen, constant wiebelen op de stoel, een hekel hebben aan merkjes in kleding, concentratieproblemen.. De oorzaak blijkt vaak een nog actieve reflex, de spinale galant reflex.

Waarom lezen, schrijven, rekenen of spelling zo lastig kan zijn!

Wekelijks zie ik ze: kinderen in mijn praktijk die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of spelling.Ze vinden het lastig op school, of hebben zelfs geen zin meer in school. Dagelijks is er strijd thuis omdat er geoefend moet worden op één of meer gebieden. Om makkelijk te kunnen leren moeten je hersenen, je zintuigen […]

Kent jouw kind zijn/haar geboorteverhaal?

KENT JOUW KIND ZIJN/HAAR GEBOORTEVERHAAL? “Ik heb een heel plakboek gemaakt van de geboorte van mijn dochter, maar ik heb het haar nog nooit laten zien…” “Wat houd je tegen?” vraag ik haar. “Dat weet ik niet zo goed. Het is allemaal best heftig wat er is gebeurd. Ik denk dat ze daar wat ouder […]

STRESS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

“Hoe verliep de zwangerschap?” “Best goed.” “Niet zoveel kwaaltjes.” “Bijna niet misselijk geweest.” Als ik vervolgens vraag wat ze allemaal heeft meegemaakt toen ze zwanger was, dan komen de verhalen. Sommige vrouwen zaten midden in een verbouwing of moesten nog verhuizen, terwijl de uitgerekende datum in zicht was. Dat brengt veel spanning en onrust met […]

– KEIZERSNEDE: DE IMPACT VOOR MOEDER EN BABY –

In dit filmpje zie je goed wat er gebeurt wanneer een vrouw een keizersnede krijgt. De impact van een keizersnede voor moeder én baby wordt nog wel eens onderschat. ? DE IMPACT VOOR DE MOEDER Voor moeder is dit écht een zware buikoperatie waarvan het herstel over het algemeen genomen langer duurt dan het herstel van […]

Wat zijn geboortepatronen?

Als ik mensen vertel dat ik werk vanuit het geboorteverhaal en vraag of ze wel eens van geboortepatronen hebben gehoord, trekken veel mensen hun wenkbrauwen vragend op. Ik ben zo ongelofelijk enthousiast over het werken vanuit het geboorteverhaal dat ik je er heel graag meer over uitleg! ? Geboortepatronen zijn gedragspatronen die ontstaan vanuit de ervaringen […]

VERSTOPT!

Onderuit gezakt zit hij in zijn stoel achter zijn computer. Hij draagt altijd truien die veel te groot zijn en doet de capuchon over zijn hoofd. Zodra hij thuis komt, lijkt het alsof hij naar boven vlucht. Zijn ouders zien hem bijna niet meer. Vrienden heeft hij niet echt en hij maakt amper oogcontact. Ouders […]

Precies dít!!!

Als een bloem niet wil bloeien, kijk je naar de voedingsbodem, naar de wortels van de bloem. Want als je die voedingsbodem vruchtbaar maakt, gaat de bloem prachtig bloeien! Als een kind met ouders bij mij in de praktijk komt omdat het kind leer- of gedragsuitdagingen heeft, ga ik altijd terug naar de start: hoe […]

Mijn kinderen zijn zo verschillend, hoe kan dat?

Eén van de vragen die ik regelmatig krijg: ‘Waar komen de grote verschillen tussen mijn kinderen vandaan?” Mijn antwoord: “Dat komt doordat ze allebei een andere start hebben gehad.” Geen zwangerschap en geen bevalling is hetzelfde! Als je weet dat: ? De hersenstam van een baby begint te ontwikkelen vanaf dag 33 na de bevruchting ? De […]