Gedrag en Geboortepatronen

Workshop voor ouders

Voor wie is deze workshop?

Als jij een ouder bent en:

  • Wil weten waarom jouw kind bepaald (storend/probleem) gedrag laat zien
  • Wil weten waar dat gedrag vandaan komt
  • Je nieuwsgierig bent naar geboortepatronen

Waar gaat de workshop over?

Kort samengevat gaat deze avond over geboortepatronen. Geboortepatronen zijn gedragspatronen die ontstaan vanuit de ervaringen die een baby heeft meegemaakt in de baarmoeder en tijdens de geboorte.

Meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de periode van de préconceptie (vlak voor de conceptie) tot na de geboorte de meest cruciale en impactvolle periode van een mensenleven is. 

Logisch als je je bedenkt dat in de eerste 3 maanden van een zwangerschap álle organen worden aangelegd, dat gedurende de hele zwangerschap de hersenen van een baby volop in ontwikkeling zijn en dat een geboorte een heftige en stressvolle ervaring is voor een baby. 
Alle ervaringen die een baby in dat prille begin opdoet, worden opgeslagen. Hoe de zwangerschap en geboorte zijn geweest, zegt álles over hoe een kind of volwassene zich vandaag de dag gedraagt, hoe het zich voelt en tegen welke situaties of problemen hij of zij aanloopt. 

Was je blij met de zwangerschap of niet? Hoe verliep de zwangerschap? Had je stress, zorgen, verdriet? Heb je een eerdere miskraam of een doodgeboren kindje gehad? 
Is jouw kind te vroeg geboren, heel snel of duurde de bevalling juist heel lang?
Kreeg je tijdens de bevalling pijnbestrijding?
Werd jouw kind via een vaginale bevalling geboren, met een (spoed)keizersnede, of met behulp van een vacuümpomp? En hoe waren de eerste uren na de geboorte? Mocht jouw kind bij jou liggen of niet? Moest het medische ingrepen ondergaan? Lag het in een couveuse?

Alles wat jouw kind toen heeft meegemaakt, heeft hem gevormd.

Als je vanuit dat hele prille begin naar je kind kunt kijken blijkt gedrag áltijd logisch!

Wat vonden anderen?

De reden om naar de workshop te komen was omdat ik nieuwsgierig was en een moeizame relatie met mijn dochter heb. Er is mij zoveel duidelijk geworden over het gedrag! Marijke zorgde voor een fijne open plek waar je mocht zijn!

Floor Peters

Ik kwam naar de workshop vanwege de karaktereigenschappen en de botsingen tussen mij en mijn dochter. Ik heb een andere kijk gekregen op haar gedrag en mijn eigen gedrag. Ik raad deze workshop aan andere ouders aan, omdat je er veel rust uithaalt en ideeën krijgt om aan de relatie met je kind te werken.

Sabina de Croon

Ik wilde ontdekken waar de grote verschillen tussen mijn beide kids vandaan komen. Het was voor mij een eyeopener dat het gedrag van mijn kinderen logisch is! Ik zou het andere moeders aanraden om deze workshop te volgen, zodat zij ook inzicht krijgen in het gedrag van hun kind.

Miranda van Asselt

Deze workshop is heel verhelderend! Er zijn al heel veel kwartjes gevallen! Marijke is heel kundig en heeft veel kennis. Ze is rustig en legt alles duidelijk uit.

Rebecca

Ik wilde meer te weten komen over geboortepatronen en het gedrag van mijn kinderen. Marijke straalt rust uit en creëerde een hele veilige sfeer waarin je je verhaal kon delen. De passie waarmee Marijke over gedrag en geboortepatronen praat is mooi om te zien. Ik ben geprikkeld om naar de behoefte achter het gedrag te kijken. Absoluut een aanrader om te volgen: op deze manier kijken naar het gedrag van je kind verklaart een heleboel!

Anoniem

Ik wilde te weten komen waar het gedrag van mijn zoon vandaan komt. Tijdens de workshop kreeg ik herkenning en bevestiging van wat ik ‘onbewust’ al vermoedde, maar ik heb ook nieuwe inzichten gekregen. De workshop heeft een goede opbouw en was voor mij een fijne mix van wetenschappelijke informatie en ervaringsverhalen. Marijke kan het super goed en onderbouwd overbrengen. Ik raad deze workshop aan andere ouders aan, omdat elk kind het verdient om begrepen te worden!

Jannet

Ik was op zoek naar bevestiging en dat heb ik gekregen! Marijke vertelt heel duidelijk. Haar rust vond ik erg prettig. Een aanrader voor andere ouders, zodat ze bewuster naar hun kind kunnen kijken. Dit gun ik de kinderen!

Hanneke

Deze workshop wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,7

Waarom deze workshop?

In mijn praktijk komen kinderen met spraak-, taal-, leer- en gedragsproblemen (samen met hun ouders). Ik begin altijd bij het begin: het in kaart brengen van de zwangerschap en geboorte. Daaruit komt het geboorteverhaal. Keer op keer is het verhaal zó kloppend en zitten we midden in de kern van het probleem waarvoor het kind bij mij is gekomen. Wanneer het echte verhaal gezien wordt, kan het (storende) gedrag of het probleem veranderen en zelfs verdwijnen!

Omdat ik het elke ouder gun om op deze manier naar z’n kind te kunnen kijken, heb ik besloten deze workshop te geven. 

Op een laagdrempelige manier kennismaken met geboortepatronen en een inhoud die GOUD waard is. 

Als het échte verhaal gezien is, kan gedrag pas veranderen en zelfs verdwijnen!

Wat kun je verwachten?

Een avond lang word je ondergedompeld in de wereld van geboortepatronen.
We leggen dezelfde reis af die ook een baby aflegt: van conceptie tot en met de geboorte.
Welke 8 kwetsbare en cruciale fases kom je allemaal tegen onderweg? En belangrijker: welke invloed heeft dat op het gedrag en gevoel dat je kind vandaag de dag heeft?

Je leert wat geboortepatronen zijn en hoe ze ontstaan en je maakt kennis met een aantal veelvoorkomende geboortepatronen. 

Je gaat niet alleen een heleboel leren, je gaat ook met een aantal praktische werkvormen aan de slag.

Wees gewaarschuwd: deze avond zorgt voor verandering…
Tijdens de workshop zul je steeds meer gaan begrijpen van je kind. 
Na deze avond kun je nooit meer ‘normaal’ naar het gedrag of probleem van je kind kijken…

De informatie die je op deze avond krijgt is het grootste cadeau wat je jezelf en je kind kunt geven!

Alle praktische informatie op een rij:

Datum: woensdagavond 5 februari 2020
Tijden: van 19:30 uur tot 22:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) 
Locatie: Apeldoorn. Exacte locatie volgt!
Jouw investering: € 40,- inclusief btw. En natuurlijk inclusief koffie, thee en wat lekkers.
Jouw opbrengst: voorgoed anders kijken naar (het gedrag van) je kind!

 

Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar!