Professionals

Voor wie?

Leerkrachten

IB-ers

Teams van basisscholen (regulier en SBO)

Leid(st)ers/teams van kinderdagverblijven

Logopedisten in de vrije vestiging

Kwaliteitskringen (logopedie)

Coaches en therapeuten

Iedereen die met kinderen of volwassenen werkt

Wat?

Teamscholing/studiedag:
'Probleemgedrag en leerproblemen in de klas bekeken vanuit de start van het kind.'

Herken je dit?
- Kinderen in de onderbouw die elke dag huilend afscheid nemen van hun moeder.
- Kinderen die vanuit zichzelf geen initiatief nemen en aangespoord moeten worden om aan een werkje of taakje te beginnen.
- Kinderen die hun werk nooit afmaken.
- Kinderen die onrustig zijn, constant zitten te wiebelen of door de klas lopen.
- Kinderen die niet geconcentreerd kunnen werken.
- Kinderen in de midden- of bovenbouw die moeite hebben met leren of een achterstand hebben.
- Kinderen die gedrag laten zien wat door klasgenootjes of de leerkracht als storend of als probleem wordt ervaren.
- Kinderen met 'labels' als ADHD, autisme, PDD-NOS, OCD, ODD, etc.

Kijk je naar dit gedrag of probleem vanuit de start van het kind, dan zit je midden in de kern en blijkt het volledig logisch!

Een dag lang neem ik je mee in de wereld van de pre- en perinatale psychologie: de periode van vlak voor de conceptie tot vlak na de geboorte.
Wat (probleem)gedrag en leerproblemen te maken hebben met deze periode? Alles! Na deze scholing begrijp je precies waarom!

Presentatie of scholing op maat

Ben jij een professional en werk je met kinderen? Wil je je samen met jouw collega's of team verdiepen in leer- en gedragsproblemen bekeken vanuit geboortepatronen en/of reflexintegratie in de vorm van een presentatie of scholing? Dat kan! Vul het contactformulier onderaan deze pagina in en we maken een afspraak om jullie wensen te bespreken.*

Collegiale consultatie

Loop je met een kind vast in de klas of tijdens je behandeling? Wil je graag sparren over de situatie, advies krijgen hoe je op een andere manier tóch weer vooruit komt? Ik denk graag met je mee!

Begeleiding vanuit het geboorteverhaal

Loopt een kind uit jouw klas of praktijk écht vast? Hebben de ouders al van alles geprobeerd qua therapieën en behandelingen en helpt het alleen tijdelijk, of niet? Heb jij al je methodes en kennis ingezet, maar kom je er niet uit? Laat mij met dit kind en ouders aan de slag gaan vanuit de start van dit kind. Naderhand ontvang je van mij een terugkoppeling, waardoor jouw kijk op- en jouw omgang met dit kind nooit meer hetzelfde zal zijn. Ook krijg je van mij voldoende handvatten om weer vooruit te kunnen! *

* Prijs op aanvraag

Waarom ik?

Mijn kennis van de pre- en perinatale psychologie en alle praktijkvoorbeelden van de kinderen en ouders die ik help/heb geholpen, combineer ik met mijn kennis en werkervaring als logopedist in de vrije vestiging en het SBO en mijn achtergrond als Gordon communicatietrainer gericht op opvoeding.
Een unieke combinatie die ervoor zorgt dat ik spraak-, taal-, leer- en gedragsproblemen op diverse manieren benader.

Werk met mij

Wil je gebruik maken van mijn hulp of mij een training, presentatie of ouderavond laten verzorgen? Vul onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Bellen mag natuurlijk ook. Mijn telefoonnummer: 06-53451432

stuur mij een e-mail

06 - 53 45 14 32

Copyright Marijke Altink – 2019