Over mij

In het kort:

Getrouwd met Jonathan - moeder van Emmelie, Jasper en Floris - oprecht, betrokken en betrouwbaar - 9 jaar als logopedist gewerkt in het SBO - staat elke ochtend om half 6 op - werkt met liefde, enthousiasme en toewijding in haar praktijk

Ik hou van:

Mijn man en kinderen - mensen: klein en groot - verse muntthee - rust - koken en bakken - (voor)lezen - gezelligheid met vriendinnen - vlinders en bloemen - lunchen buiten de deur - een goed gesprek - chocola met nootjes - de lente - nieuwe dingen leren

Mijn verhaal

Ruim 9 jaar werkte ik als logopedist in de vrije vestiging en het speciaal basisonderwijs. Daar behandelde ik kinderen met spraak- en taalproblemen en kinderen met ‘labels’ als ADHD, autisme, PDD-NOS. 

Dagelijks zag ik kinderen die vastliepen qua spraak- of taalontwikkeling, leren of gedrag. Sommige kinderen kwamen amper tot niet vooruit in de behandeltrajecten. Regelmatig vroeg ik me af waar dat vastlopen op verschillende gebieden toch vandaan kwam.

Moeder worden was een kantelpunt in mijn leven. Dat zette alles volledig op z’n kop. De traumatische bevallingservaring, geen verbinding voelen met m’n kindje. Ik kwam in een postpartum depressie terecht. De vraag die mij steeds bezighield: wat is de invloed van de geboorte en mijn depressie op mijn kind? 

Al vanaf dat ze klein was liet mijn dochter bepaald gedrag zien waar ik m’n vinger niet op kon leggen. Had dat dan misschien toch met de geboorte te maken? Die vraag stelde ik mezelf ook tijdens en na mijn volgende zwangerschap waarin ik heel veel stress had en me onzeker voelde over de naderende bevalling: wat is de invloed hiervan op mijn kind? Voelt hij dit ook allemaal?

Na 9 jaar moest ik afscheid nemen van mijn werk als logopedist in het SBO. Ik zag het als een nieuwe kans, een nieuwe start. Ik volgde de opleiding tot Gordon communicatietrainer, gericht op opvoeding en volgde een training over persoonlijk leiderschap. Daar hoopte ik de antwoorden op de vragen over mijzelf en mijn kinderen te krijgen.

Toen ik voor het eerst hoorde over geboortepatronen en reflexintegratie wist ik direct dat ik het antwoord had gevonden op mijn vragen en op de uitdagingen waar de kinderen die ik begeleidde tegenaan liepen. 
Wauw, wat een boeiende materie!! 

Ik begon me te verdiepen in de pre- en perinatale psychologie (van pre conceptie tot na de geboorte) en reflexintegratie door het lezen van boeken, het volgen van masterclasses, cursussen en volgde trainingen waarna ik zelf vanuit geboortepatronen en met reflexintegratie kon gaan werken.

Geboortepatronen en primaire reflexen liggen aan de basis van onze ontwikkeling en aan de start van ons gedrag en gevoel.

Door vanuit die start naar het gedrag van mijn eigen kinderen en mezelf te kijken vond ik eindelijk de antwoorden op mijn vragen, kwam ik direct bij de kern van het gedrag terecht en begreep ik waar hen- en mijn gevoel en reacties in bepaalde situaties vandaan kwamen!

Ik was en ben hier zó enthousiast over dat ik het iedereen gun op om deze manier naar zichzelf en zijn/haar kind(eren) te kijken!
Eindelijk begrijp je jezelf of je kind écht! Welke behoefte ligt er onder het gedrag of gevoel wat schreeuwt om gezien te worden?
Kijk je vanuit het geboorteverhaal dan zie en hoor je het échte verhaal! Dat is de meest pure vorm van verbinding.

Hetzelfde geldt voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Zijn er primaire reflexen die nog storend aanwezig zijn, dan beïnvloeden die de ontwikkeling op een negatieve manier. Gelukkig kun je daar mee aan de slag en kan een kind weer vooruit komen in zijn of haar ontwikkeling!!

Inmiddels kan ik niet anders meer dan op deze manier kijken naar kinderen en volwassenen.

Het is keer op keer prachtig om te zien hoe ouders gaan totaal anders naar hun kind gaan kijken. Het gedrag van hun kind verandert en kinderen komen weer tot leren. 

Volwassenen komen, vaak na een jarenlange zoektocht naar zichzelf en na het bewandelen van diverse paden binnen de hulpverlening (van coach tot psychiater), eindelijk echt bij de kern van het probleem. Ineens regent het kwartjes en vallen situaties, gedrag en gevoel volledig op z’n plek. 

En ik? Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat ik kinderen en hun ouders en volwassenen hiermee mag helpen!
Ik help jou ook graag vooruit!

Marijke Altink

Nog meer over mij

Harmonie, gelijkwaardigheid en respect staan voor mij op één. Ik ben een gevoelsmens en neem veel rust en ruimte voor mezelf. Ik ben eerlijk en oprecht naar anderen en naar mijzelf en sta altijd voor een ander klaar. Van persoonlijke ontwikkeling word ik heel blij!

Wil je met mij werken?

Kinderen

- Met een achterstand in de spraak- en/of taalontwikkeling
- Met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS)
- Met dyslexie
- Gedragsproblemen
- Een 'label' als autisme, AD(H)D, PDD-NOS

Loopt jouw kind vast in de behandeling, therapie of op school?
Ik help je kind (en jullie als ouders) met alle liefde weer vooruit!

Volwassenen

- Blijf je maar aanlopen tegen bepaalde situaties of gedrag?
- Heb jij last van belemmerende overtuigingen en patronen die jou nu niet meer dienen?
- Heb je last van angst(en) of depressies?

Je wíl wel anders doen of denken, maar je hebt geen flauw idee hoe.
Er is een oplossing voor jouw probleem! Ik help je met alle liefde weer vooruit.

Professionals

Steeds meer professionals zien kinderen die vastlopen. In de kinderopvang, op school of in hun praktijk. Waar komen al die problemen vandaan?
Vaak wordt er bij een intake kort gevraagd naar de zwangerschap en bevalling. En dan...? Wat kun je vervolgens met die informatie?
Een heleboel! Lees verder als jij wil weten wat de start van een kind te maken heeft met leer- en gedragsuitdagingen!

stuur mij een e-mail

06 - 53 45 14 32

Copyright Marijke Altink – 2019