Wat zijn geboortepatronen?

Als ik mensen vertel dat ik werk vanuit het geboorteverhaal en vraag of ze wel eens van geboortepatronen hebben gehoord, trekken veel mensen hun wenkbrauwen vragend op.
Ik ben zo ongelofelijk enthousiast over het werken vanuit het geboorteverhaal dat ik je er heel graag meer over uitleg!

🤰 Geboortepatronen zijn gedragspatronen die ontstaan vanuit de ervaringen die een baby heeft meegemaakt in de baarmoeder en tijdens de geboorte. Al die ervaringen slaat een baby op. Het zijn dus herinneringen!
Geen bewuste herinneringen, zoals je je kunt herinneren wat je vorige week hebt gedaan, maar herinneringen die liggen opgeslagen in je lijf (je lichaamsgeheugen) en een deel van je hersenen waar je géén taal hebt om er woorden aan te koppelen.

🤰 Alle ervaringen die jouw kind heeft meegemaakt en alles wat hij heeft gevoeld tijdens de zwangerschap en geboorte vormt samen de blauwdruk voor de rest van zijn leven. Het heeft direct invloed op zijn gedrag van vandaag de dag, maar ook op zijn gevoel van eigenwaarde, veiligheid en verbondenheid.

Als je vanuit het geboorteverhaal naar het gedrag of probleem van je kind kijkt, zul je áltijd begrijpen waar dat gedrag of probleem vandaan komt.

‘En dan? Wat kun je er dan mee?’ vragen sommige mensen vervolgens kritisch.

👉 Soms is alleen het échte verhaal zien al genoeg en verandert of verdwijnt het gedrag als vanzelf. Wat wil jouw kind onbewust duidelijk maken met z’n gedrag? Welke behoefte schreeuwt er nog steeds om gezien te worden?

👉 Soms is het nodig om al die opgeslagen ervaringen of trauma’s te verwerken waardoor het gedrag alsnog verandert of verdwijnt.

Wat vond je er van? Ik lees graag je reactie!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Marijke Altink

Marijke Altink

Mijn missie is om kinderen en volwassenen vooruit te helpen, door de onderliggende oorzaak van hun spraak-, taal-, leer- of gedragsproblemen te onderzoeken en aan te pakken.

Laat een reactie achter:

STRESS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

“Hoe verliep de zwangerschap?” “Best goed.” “Niet zoveel kwaaltjes.” “Bijna niet misselijk geweest.” Als ik vervolgens vraag wat ze allemaal heeft meegemaakt toen ze zwanger

Lees verder »

Wat zijn geboortepatronen?

Als ik mensen vertel dat ik werk vanuit het geboorteverhaal en vraag of ze wel eens van geboortepatronen hebben gehoord, trekken veel mensen hun wenkbrauwen

Lees verder »

VERSTOPT!

Onderuit gezakt zit hij in zijn stoel achter zijn computer. Hij draagt altijd truien die veel te groot zijn en doet de capuchon over zijn

Lees verder »

Precies dít!!!

Als een bloem niet wil bloeien, kijk je naar de voedingsbodem, naar de wortels van de bloem. Want als je die voedingsbodem vruchtbaar maakt, gaat

Lees verder »

Snel geboren

Op deze foto zie je onze jongste zoon Floris nog geen uur na z’n geboorte. De bevalling duurde van begin tot eind slechts 2,5 uur.

Lees verder »