Tunnelglijbanen… Ik heb er een HEKEL aan!

Ooit ben ik als klein meisje in een vakantiepark in zo’n tunnel-waterglijbaan geweest. Ik vond het al spannend, maar werd ‘overgehaald’ om in elk geval 1 keer mee te gaan.
Met knikkende knieën ging ik mee.
Toen ik eenmaal aan de beurt was, kwam er een grote jongen of man vlak achter mij aan. Hij zat zo dicht op me en had zoveel vaart, dat ik door de snelheid ineens achterstevoren door de glijbaan ging. Ik raakte helemaal in paniek, want ik wilde met mijn gezicht naar voren de uitgang van de glijbaan kunnen zien en er recht vooruit uitkomen.
Ik heb van alles geprobeerd onderweg om weer te draaien, maar het lukte niet.

Logisch dat ik een hekel heb aan tunnelglijbanen toch?

Maar mijn angst voor tunnelglijbanen gaat nog verder terug dan dit voorval dat ik als jong meisje meemaakte!

Tijdens mijn geboorte moest mijn moeder wachten op de verloskundige. Ik was klaar om geboren te worden, zag al licht aan het einde van de ‘tunnel’, maar ineens ging voor mijn neus de deur dicht. Ik mocht toch nog niet komen. Ik werd tegengehouden, terwijl de (pers)weeën onverminderd hard doorgingen. Een enorm duwende kracht. Voor mij als baby was dit PANIEK!

Is er iets wat mij onbewust weer doet denken/herinneren aan het geboortekanaal, zoals een tunnelglijbaan (en helemáál in combinatie met water) dan breekt het zweet me dus letterlijk uit.

Nu je dit weet begrijp je waarom ik een hekel heb aan tunnelglijbanen.

Heb jij een hekel aan tunnels, dichte glijbanen of liften? Ben jij claustrofobisch? Dan zou het maar zó kunnen zijn dat je ook bent tegengehouden tijdens je geboorte.

Wat vond je er van? Ik lees graag je reactie!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Marijke Altink

Marijke Altink

Mijn missie is om kinderen en volwassenen vooruit te helpen, door de onderliggende oorzaak van hun spraak-, taal-, leer- of gedragsproblemen te onderzoeken en aan te pakken.

Laat een reactie achter:

Informatie en inspiratie in je inbox!

Regelmatig ontvang je informatie over geboortepatronen, reflexintegratie en psychomotoriek, leuke oefeningen voor thuis, mogelijk interessante behandelingen, workshops, lezingen en/of trainingen.
Je ontvangt van mij geen dagelijkse mail, maar 1 keer per week/twee weken.