STRESS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

“Hoe verliep de zwangerschap?”
“Best goed.” “Niet zoveel kwaaltjes.” “Bijna niet misselijk geweest.”
Als ik vervolgens vraag wat ze allemaal heeft meegemaakt toen ze zwanger was, dan komen de verhalen.

Sommige vrouwen zaten midden in een verbouwing of moesten nog verhuizen, terwijl de uitgerekende datum in zicht was. Dat brengt veel spanning en onrust met zich mee.

Een andere moeder had enorme bekkenklachten waardoor ze in een rolstoel terecht kwam. Pijn is ook stress.

Weer een andere moeder voelde zich ontzettend eenzaam en in de steek gelaten door haar partner. Haar grote verdriet en zorgen deelde ze met niemand, maar het knaagde dag en nacht aan haar.

Een moeder die een prenatale depressie had en zich de eerste maanden van de zwangerschap enorm depressief voelde.

Elke moeder maakt andere dingen mee tijdens de zwangerschap. Van financiële zorgen en het overlijden van een familielid tot het plannen van de bruiloft en het grote feest op de trouwdag zelf.

Als ik een geboorteverhaal in kaart breng hebben we het dus niet alleen over de geboorte zelf, maar juist ook over de hele periode daarvoor! Vanaf voor de conceptie tot de geboorte.

Hoe is jouw kind emotioneel gevoed?
Dat is waar we het uitgebreid over hebben tijdens een geboorte in kaart consult.
Want stress tijdens de zwangerschap heeft invloed! Niet alleen op het moment dat je kindje nog in je buik groeide, maar óók nog vandaag de dag.

Wat vond je er van? Ik lees graag je reactie!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Marijke Altink

Marijke Altink

Mijn missie is om kinderen en volwassenen vooruit te helpen, door de onderliggende oorzaak van hun spraak-, taal-, leer- of gedragsproblemen te onderzoeken en aan te pakken.

Laat een reactie achter:

STRESS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

“Hoe verliep de zwangerschap?” “Best goed.” “Niet zoveel kwaaltjes.” “Bijna niet misselijk geweest.” Als ik vervolgens vraag wat ze allemaal heeft meegemaakt toen ze zwanger

Lees verder »

Wat zijn geboortepatronen?

Als ik mensen vertel dat ik werk vanuit het geboorteverhaal en vraag of ze wel eens van geboortepatronen hebben gehoord, trekken veel mensen hun wenkbrauwen

Lees verder »

VERSTOPT!

Onderuit gezakt zit hij in zijn stoel achter zijn computer. Hij draagt altijd truien die veel te groot zijn en doet de capuchon over zijn

Lees verder »

Precies dít!!!

Als een bloem niet wil bloeien, kijk je naar de voedingsbodem, naar de wortels van de bloem. Want als je die voedingsbodem vruchtbaar maakt, gaat

Lees verder »

Snel geboren

Op deze foto zie je onze jongste zoon Floris nog geen uur na z’n geboorte. De bevalling duurde van begin tot eind slechts 2,5 uur.

Lees verder »