Kent jouw kind zijn/haar geboorteverhaal?

KENT JOUW KIND ZIJN/HAAR GEBOORTEVERHAAL?

“Ik heb een heel plakboek gemaakt van de geboorte van mijn dochter, maar ik heb het haar nog nooit laten zien…”

“Wat houd je tegen?” vraag ik haar.

“Dat weet ik niet zo goed. Het is allemaal best heftig wat er is gebeurd. Ik denk dat ze daar wat ouder voor moet zijn.”

“Ik begrijp dat dat je eerste gedachte is. Toch is het heel helpend om samen met haar foto’s van haar geboorte te bekijken. Juist omdat ze zoveel heeft meegemaakt!
Vergeet niet dat ze er zelf bij is geweest. Ze weet het onbewust allemaal.”

Ze kijkt me opgelucht aan, alsof ze zat te wachten op toestemming om die foto’s te gaan bekijken.

Een week later vertelt ze me trots dat ze het plakboek wat ze met heel veel zorg en liefde heeft gemaakt, samen met haar dochter heeft bekeken en wat voor bijzonder gesprek ze samen hebben gehad.

Dit soort situaties hoor ik vaker.
Ouders die hun kind met alle beste bedoelingen weinig tot niets vertellen over de zwangerschap en geboorte.
Of de waarheid flink afzwakken uit bescherming voor zichzelf en/of hun kind. Maar echt waar, JUIST als je kind een pittige start heeft gehad is het enorm helpend om mét het fotoalbum erbij, het eerlijke geboorteverhaal te vertellen.

Wat vond je er van? Ik lees graag je reactie!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Marijke Altink

Marijke Altink

Mijn missie is om kinderen en volwassenen vooruit te helpen, door de onderliggende oorzaak van hun spraak-, taal-, leer- of gedragsproblemen te onderzoeken en aan te pakken.

Laat een reactie achter:

STRESS TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

“Hoe verliep de zwangerschap?” “Best goed.” “Niet zoveel kwaaltjes.” “Bijna niet misselijk geweest.” Als ik vervolgens vraag wat ze allemaal heeft meegemaakt toen ze zwanger

Lees verder »

Wat zijn geboortepatronen?

Als ik mensen vertel dat ik werk vanuit het geboorteverhaal en vraag of ze wel eens van geboortepatronen hebben gehoord, trekken veel mensen hun wenkbrauwen

Lees verder »

VERSTOPT!

Onderuit gezakt zit hij in zijn stoel achter zijn computer. Hij draagt altijd truien die veel te groot zijn en doet de capuchon over zijn

Lees verder »

Precies dít!!!

Als een bloem niet wil bloeien, kijk je naar de voedingsbodem, naar de wortels van de bloem. Want als je die voedingsbodem vruchtbaar maakt, gaat

Lees verder »

Snel geboren

Op deze foto zie je onze jongste zoon Floris nog geen uur na z’n geboorte. De bevalling duurde van begin tot eind slechts 2,5 uur.

Lees verder »