Snel geboren

Op deze foto zie je onze jongste zoon Floris nog geen uur na z’n geboorte.

De bevalling duurde van begin tot eind slechts 2,5 uur.
Erg snel! Snel voor mij en óók voor hem!!

In principe is een baby in het eerste uur na de geboorte ontzettend alert. Hij is geboren en wil in de ogen van zijn moeder kijken. Liefde voelen, zich welkom voelen, bevestiging krijgen. Die eerste belangrijke blik, dat eerste belangrijke uur waarin moeder en kind elkaar intens aankijken heet het inprentingsmoment.

Bij baby’s die snel worden geboren is dat moment er vaak niet. Zo ook bij Floris. In shock door de snelle bevalling. Zijn oogjes bleven dicht. Niet alleen dat eerste uur, maar de eerste dagen en zelfs weken heeft hij zijn ogen amper open gehad.

Kinderen die dit inprentingsmoment als baby niet hebben meegemaakt, kunnen onbewust nog steeds op zoek zijn naar die bevestiging en veel aandacht vragen:
‘Mama, hou je wel van mij?’
‘Mama, zie je mij wel?’

Wat vond je er van? Ik lees graag je reactie!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
Marijke Altink

Marijke Altink

Mijn missie is om kinderen en volwassenen vooruit te helpen, door de onderliggende oorzaak van hun spraak-, taal-, leer- of gedragsproblemen te onderzoeken en aan te pakken.

Laat een reactie achter:

Informatie en inspiratie in je inbox!

Regelmatig ontvang je informatie over geboortepatronen, reflexintegratie en psychomotoriek, leuke oefeningen voor thuis, mogelijk interessante behandelingen, workshops, lezingen en/of trainingen.
Je ontvangt van mij geen dagelijkse mail, maar 1 keer per week/twee weken.