Over mij

In het kort:

Getrouwd met Jonathan - moeder van Emmelie, Jasper en Floris - oprecht, betrokken en betrouwbaar - 9 jaar als logopedist gewerkt - staat elke ochtend om half 6 op - werkt met liefde in haar praktijk - geboren professional en werkt met geboorte in kaart

Ik hou van:

Mijn man en kinderen - mensen - verse muntthee - rust - koken en bakken - (voor)lezen - gezelligheid met vriendinnen - vlinders en bloemen - lunchen buiten de deur - een goed gesprek - chocola met nootjes - de lente - nieuwe dingen leren

Mijn verhaal

Als jong meisje wilde ik heel graag moeder worden. Toen ik tiener was keek ik naar programma’s als ‘de bevalling’ en ‘de verloskundigenpraktijk’. Ik nam me voor om als verloskundige of kraamverzorgster te gaan werken, zodat ik kon helpen bij bevallingen, de moeders en hun baby’s kon verzorgen en er voor ze kon zijn.  Het leek me heerlijk!

Uiteindelijk ben ik een hele andere richting opgegaan en heb ik 9 jaar als logopedist gewerkt in de vrije vestiging en het speciaal basisonderwijs. Daar behandelde ik kinderen met spraak- en taalproblemen en kinderen met ‘labels’ als ADHD, autisme, PDD-NOS. 

Binnen mijn werk kwam het regelmatig voor dat behandelingen vastliepen. Waar lag dat toch aan?Toen had ik nog niet de kennis die ik nu heb over geboortepatronen. 

Moeder worden was een kantelpunt in mijn leven. Dat zette alles volledig op z’n kop. De traumatische bevallingservaring, geen verbinding voelen met m’n kindje. Ik kwam in een postpartum depressie terecht. De vraag die mij steeds bezighield: wat is de invloed van de geboorte en mijn depressie op mijn kind? 

Al vanaf dat ze klein was liet ze bepaald gedrag zien waar ik m’n vinger niet op kon leggen. Had dat dan misschien toch met de geboorte te maken? Die vraag stelde ik mezelf ook tijdens en na mijn volgende zwangerschap waarin ik heel veel stress had en me onzeker voelde over de naderende bevalling: wat is de invloed hiervan op mijn kind? Voelt hij dit ook allemaal?

Na 9 jaar moest ik afscheid nemen van mijn werk als logopedist in het SBO. Ik zag het als een nieuwe kans, een nieuwe start. Ik volgde de opleiding tot Gordon communicatietrainer, gericht op opvoeding en volgde een training over persoonlijk leiderschap. Daar hoopte ik de antwoorden op de vragen over mijzelf en mijn kinderen te krijgen.

In die periode maakte ik ook kennis met geboortepatronen. Wauw, wat een boeiende materie!! Ik begon me te verdiepen in de pre- en perinatale psychologie (van pre conceptie tot na de geboorte) door het lezen van boeken, het volgen van masterclasses, cursussen en volgde een intensieve training waarna ik zelf vanuit geboortepatronen kon gaan werken.

Door vanuit het geboorteverhaal naar het gedrag van mijn eigen kinderen en mezelf te kijken vond ik eindelijk de antwoorden op mijn vragen, kwam ik direct bij de kern van het gedrag terecht en begreep ik waar mijn gevoel en reacties in bepaalde situaties vandaan kwamen!

Ik was en ben hier zó enthousiast over dat ik het iedereen gun op om deze manier naar zichzelf en zijn/haar kind(eren) te kijken!
Eindelijk begrijp je jezelf of je kind écht! Welke behoefte ligt er onder het gedrag of gevoel wat schreeuwt om gezien te worden?
Kijk je vanuit het geboorteverhaal dan zie en hoor je het échte verhaal! Dat is de meest pure vorm van verbinding.

Inmiddels kan ik niet anders meer dan op deze manier kijken naar kinderen en volwassenen. Ouders gaan totaal anders naar hun kind kijken, het gedrag van hun kind verandert en kinderen komen weer tot leren. 

Volwassenen komen, vaak na een jarenlange zoektocht naar zichzelf en na het bewandelen van diverse paden binnen de hulpverlening (van coach tot psychiater), eindelijk echt bij de kern van het probleem. Ineens regent het kwartjes en vallen situaties, gedrag en gevoel volledig op z’n plek. 

En ik? Ik voel me ontzettend bevoorrecht dat ik ouders, kinderen en volwassenen hiermee mag helpen!

Nog meer over mij

Harmonie, gelijkwaardigheid en respect staan voor mij op één. Ik ben een gevoelsmens en neem veel rust en ruimte voor mezelf. Ik ben eerlijk en oprecht naar anderen en naar mijzelf en sta altijd voor een ander klaar. Van persoonlijke ontwikkeling word ik heel blij!

Wil je met mij werken?

Kinderen

- Met een achterstand in de spraak- en/of taalontwikkeling
- Met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS)
- Met dyslexie
- Gedragsproblemen
- Een 'label' als autisme, AD(H)D, PDD-NOS

Loopt jouw kind vast in de behandeling, therapie of op school?
Ik help je kind (en jullie als ouders) met alle liefde weer vooruit!

Volwassenen

- Blijf je maar aanlopen tegen bepaalde situaties of gedrag?
- Heb jij last van belemmerende overtuigingen en patronen die jou nu niet meer dienen?
- Heb je last van angst(en) of depressies?

Je wíl wel anders doen of denken, maar je hebt geen flauw idee hoe.
Er is een oplossing voor jouw probleem! Ik help je met alle liefde weer vooruit.

stuur mij een e-mail

06 - 53 45 14 32

Copyright Marijke Altink – 2019