Over mij

In het kort:

Getrouwd met Jonathan - moeder van Emmelie, Jasper en Floris - oprecht, betrokken en betrouwbaar - 9 jaar als logopedist gewerkt - staat elke ochtend om half 6 op - werkt met liefde in haar praktijk - geboren professional en werkt met geboorte in kaart

Ik hou van:

Mijn man en kinderen - mensen - verse muntthee - rust - koken en bakken - (voor)lezen - gezelligheid met vriendinnen - vlinders en bloemen - lunchen buiten de deur - een goed gesprek - chocola met nootjes - de lente - nieuwe dingen leren

Mijn verhaal

Als jong meisje wilde ik heel graag moeder worden. Toen ik tiener was keek ik naar programma’s als ‘de bevalling’ en ‘de verloskundigenpraktijk’. Ik nam me voor om als verloskundige of kraamverzorgster te gaan werken, zodat ik kon helpen bij bevallingen, de moeders en hun baby’s kon verzorgen en er voor ze kon zijn.  Het leek me heerlijk!

Uiteindelijk ben ik een hele andere richting opgegaan en heb ik 9 jaar als logopedist gewerkt in de vrije vestiging en het speciaal basisonderwijs. Daar behandelde ik kinderen met spraak- en taalproblemen en kinderen met ‘labels’ als ADHD, autisme, PDD-NOS. 

Binnen mijn werk kwam het regelmatig voor dat behandelingen vastliepen. Waar lag dat toch aan?Toen had ik nog niet de kennis die ik nu heb over geboortepatronen. 

Ik werd moeder, kreeg een postpartumdepressie en kwam een tijdje thuis te zitten. 

Ik zei mijn werk als logopedist gedag en volgde een opleiding tot Gordon communicatietrainer, gericht op opvoeding. 

Vervolgens startte ik een traject bij een businesscoach om mijn eigen bedrijf op te zetten en volgde een training over persoonlijk leiderschap.

In eerste instantie werkte ik in mijn praktijk met moeders die niet goed in hun vel zaten.
Tot ik via een moeder van school kennis maakte met geboortepatronen. Dat zette alles op z’n kop.

Ik was er direct door geboeid! Wauw! Wat werden mij ineens een hoop dingen in mijn eigen gedrag en dat van mijn kinderen duidelijk!

Ik volgde een workshop, liet het geboorteverhaal van mijn dochter in kaart brengen, begon boeken te lezen over de pre- en perinatale psychologie en volgde de training ‘Je geboorte in kaart’, zodat ik dit kon gaan inzetten in mijn praktijk.

Inmiddels kan ik niet anders meer dan kijken naar kinderen en volwassenen vanuit hun geboorteverhaal. Mensen zijn geraakt, ouders gaan totaal anders naar hun kind kijken, het gedrag van kinderen verandert en ik geniet er ontzettend van dat ik hen hiermee mag helpen!

Nog meer over mij

Harmonie, gelijkwaardigheid en respect staan voor mij op één. Ik ben een gevoelsmens en neem veel rust en ruimte voor mezelf. Ik ben eerlijk en oprecht naar anderen en naar mijzelf en sta altijd voor een ander klaar. Van persoonlijke ontwikkeling word ik heel blij!

Wil je met mij werken?

Kinderen

Is jouw kind vaak boos, heeft het moeite met grenzen, afscheid nemen of nieuwe situaties? Heeft jouw kind spraak- of taalproblemen of een ‘label’ (autisme, ADHD, hooggevoeligheid, PDD-NOS)?

Volwassenen

Blijf je maar aanlopen tegen bepaald gedrag, belemmerende overtuigingen en patronen die jou nu niet meer dienen? Je wíl wel anders doen of denken, maar hoe dan?

stuur mij een e-mail

06 - 53 45 14 32

Copyright Marijke Altink – 2019