Over mij


Ik ben Marijke Altink.
Harmonie, gelijkwaardigheid en respect staan voor mij op één.
Ik ben een gevoelsmens en neem veel rust en ruimte voor mezelf.
Ik ben eerlijk en oprecht naar anderen en naar mijzelf en sta altijd voor een ander klaar.
Van persoonlijke ontwikkeling word ik heel blij: leren, fouten maken en daardoor groeien. 

In het kort:

Marijke - getrouwd met Jonathan - moeder van Emmelie, Jasper en Floris - oprecht, betrokken en betrouwbaar - 8 jaar als logopedist gewerkt - Gordon communicatietrainer, gericht op opvoeding - coach - ervaringsdeskundige - staat elke ochtend om half 6 op

Ik hou van:

Mijn man en kinderen - mensen - verse muntthee - rust - koken en bakken - (voor)lezen - gezelligheid met vriendinnen - vlinders en bloemen - lunchen buiten de deur - een goed gesprek - chocola met nootjes - de lente - nieuwe dingen leren

Mijn verhaal

Toen ik begin 2012 moeder werd, wist ik niet wat me overkwam. 
Ik werd volledig overvallen door het moederschap en voelde vanaf het allereerste moment alleen maar paniek.

Het voelde alsof ik gefaald had. De bevalling was niet gegaan zoals ik had gehoopt of gewild, de borstvoeding was niet gelukt. 
Ik dacht alleen maar: ik ben mislukt. Mislukt als moeder.

De herinnering aan de bevalling lag maandenlang als een zware deken over me heen.

Voor mijn omgeving hield ik de schone schijn op. Ik moest me niet aanstellen, het had vast te maken met het ontzwangeren.
Inmiddels weet ik beter…  

Ik legde de lat véél te hoog voor mezelf: ik wilde een perfecte moeder, vrouw, vriendin, dochter en collega zijn. Uiteindelijk kon ik niet meer aan mijn eigen opgelegde standaard voldoen.

Eind 2012, toen mijn dochter 11 maanden was, stortte ik in. Ik bleek een postpartum depressie te hebben gehad die was overgegaan in overspannenheid.  

Het lukte me met hulp om mijn bevallingstrauma te verwerken.
Door alle cursussen en trainingen die ik had gevolgd en de boeken die ik had gelezen om mezelf persoonlijk te ontwikkelen, slaagde ik er in om mijn leven weer in balans te krijgen. Ik kreeg meer zelfvertrouwen, waardoor ik mijn eigen keuzes durfde te maken en leerde om mijn wensen en grenzen duidelijk aan te geven. 

Helaas kreeg ik bij de volgende zwangerschap een prenatale depressie. Een zwarte periode in mijn leven. Vooral ook omdat ik het niet durfde te delen. Ik schaamde me voor mijn gevoel en voor mijn gedachten. Ik zag enorm op tegen de bevalling en was bang dat ik daarna weer onderuit zou gaan.
6 maanden duurde deze verschrikkelijke periode. Daarna werd het zwarte gat steeds minder diep en minder zwart. Door een trjaect bij de haptotherapeut kreeg ik langzaam maar zeker meer vertrouwen in mijzelf en in de bevalling. 
De bevalling verliep heel voorspoedig, doordat ik wist hoe ik met de pijn om kon gaan en hoe ik kon ontspannen. Mijn mindset was bij deze tweede bevalling totaal anders ten opzichte van de eerste.
Toen mijn zoontje werd geboren, was ik op slag stapelverliefd.  En, ik bleek twee kinderen prima ‘aan te kunnen’. Wat een enorme opluchting!!

Die eerste paar jaren van het moederschap heb ik me heel vaak ontzettend alleen gevoeld en heb ik enorm met mezelf in de knoop gezeten. Ik heb geworsteld om mijn draai te vinden in het moederschap.
Ik voelde me onzeker in mijn rol als moeder en was continu bezig met vergelijken en ik was continu op zoek naar bevestiging.

Ergens in die grijze periode van mijn leven heb ik besloten dat het anders kan. Weg met taboes rondom zwangerschap, bevalling en het moederschap!

In die periode werd het zaadje geplant voor het werk dat ik nu doe. 
Ik ben er voor:
– (aanstaande) moeders die zich onzeker voelen tijdens de zwangerschap, over de bevalling of het moederschap
– moeders die een grijze wolk in plaats van een roze wolk ervaren
– moeders die op zoek zijn naar de balans in hun leven
– moeders die willen leren opvoeden volgens de principes van de
  Gordoncommunicatie

Laat mij je helpen!

Waarmee wil jij NU aan de slag? Klik hieronder op één van de gebieden.

Zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Naast dat het een hele bijzondere periode is en je je blij voelt, kun je je ook flink onzeker voelen over alles wat er op je af komt tijdens de zwangerschap. Of je ziet op tegen de bevalling, omdat je niet weet wat je te wachten staat en je bang bent voor de pijn...

Bevalling

Soms loopt de bevalling niet zoals je had gedacht of gehoopt en kijk je er met een naar of negatief gevoel op terug. Of word je na de bevalling overvallen door het moederschap. De eerste periode van jouw nieuwe leven als moeder kan ontzettend wennen zijn en is niet altijd een roze wolk...

Moederschap

Als moeder kun je je flink onzeker voelen: doe ik het wel goed, maak ik wel de juiste keuzes? En als moeder sta je voor de uitdaging om naast alle ballen die je in de lucht moet houden óók -of beter gezegd: JUIST- goed voor jezelf te zorgen. Balans is het toverwoord...