Hoera, moeder geboren!

Moeder worden is de grootste verandering in je leven. En hoewel het een hele mooie verandering is, zorgt het bij de meeste jonge moeders ook voor (veel) onzekerheid.

Misschien wordt je wel onzeker van al die geluidjes en huiltjes.
Want wat is er nou precies aan de hand? Wil je kindje drinken, of slapen? Heeft je kindje het (te) warm of juist koud? Zit er een volle plas- of poepluier dwars?
In het begin heb je geen flauw idee, maar echt waar: hoe meer tijd er voorbij gaat, hoe beter jij je kindje leert kennen. En hoe beter jij weet wat nodig is.

Gun jezelf de tijd om te wennen aan jouw nieuwe rol als moeder. Gun jullie de tijd om elkaar te leren kennen, om aan elkaar te wennen.
Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Ook al heb je je kindje 9 maanden gedragen.
Voel jezelf niet schuldig als je al die huiltjes nog niet uit elkaar kunt houden. Voel jezelf niet schuldig als je niet direct verliefd bent op je kindje of je niet direct herkenning ziet of voelt. 

Jullie band is er absoluut! Die heb je al opgebouwd tijdens de zwangerschap. En die band gaat zich nog veel verder ontwikkelen nu je kindje geboren is.

Houd je kindje veel en dicht bij je. Knuffel veel, raak je kindje aan.
Draag je kindje in een draagdoek, volg samen een cursus babymassage. 
Allemaal dingen die je kunt doen om nóg meer aan elkaar te wennen en om elkaar te leren kennen. En het is gelijk goed voor de hechting tussen jou en je kindje.

Als je je kindje volgt en in het begin je ‘lijstje’ afgaat (wat is er nodig? wat kan er zijn?), komt er ineens een moment waarop je je beseft dat je weet wat er aan de hand is, of dat je weet wat je kindje nodig heeft.

Vertrouw op jezelf en vertrouw op je kindje! Jij hebt alles al in je en bent een geweldige moeder voor jouw kindje! En jullie zijn samen een geweldig team!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mijn verhaal

Met rust en vertrouwen zwanger zijn, bevallen en moeder zijn. 
Dat is mijn droom voor elke moeder!

Want als de rust en het vertrouwen er zijn, kan het genieten beginnen.

Ik ben Marijke Altink, getrouwd met Jonathan en moeder van Emmelie (6 jaar), Jasper (3 jaar) en Floris (3 maanden).

Toen ik ruim 6 jaar geleden moeder werd, stond mijn wereld volledig op zijn kop. 
Ik zat midden op een grijze wolk in plaats van een roze.
Ik bleek een postnatale depressie te hebben, die overging in overspannenheid.
Ruim 2 jaar later, tijdens mijn tweede zwangerschap, kreeg ik een prenatale depressie.

Gelukkig kwam ik beide situaties goed uit. Maar wat had ik het fijn gevonden om iemand te hebben die mij begreep. Een coach om mee te praten en van te kunnen leren.

De eerste jaren van het moederschap heb ik echt met mezelf in de knoop gezeten. Ik heb enorm geworsteld met mijn rol als moeder, de balans in mijn leven vinden en het zoeken van een opvoedstijl die mij/ons aansprak.

Ik besloot mijn kennis en ervaring te gebruiken om andere moeders te helpen en ben daarom in januari 2017 mijn eigen coachpraktijk voor moeders begonnen.

Kan ik je helpen?

Ik begeleid vrouwen op 3 gebieden: zwangerschap & bevalling, moederschap en opvoeden vanuit verbinding.

Dat betekent dat ik er ben voor moeders die een grijze wolk in plaats van een roze wolk ervaren, voor moeders die zich onzeker voelen tijdens de zwangerschap of over het moederschap en voor moeders die op zoek zijn naar de balans in hun leven. 
Daarnaast ben ik er voor ouders die willen leren opvoeden volgens de principes van de Gordon communicatie: vanuit gelijkwaardigheid, verbinding en samenwerking.

Klik op één van onderstaande knoppen en lees hoe ik jou kan helpen!