Blog

In tijdschriften, boeken, films en andere media zie je alle mooie verhalen over zwangerschap en bevalling. 
Oké, die bevalling is misschien niet altijd even vlekkeloos verlopen, maar daarna begint het grote genieten!
Toch?

Niet iedere moeder zit gelijk op een roze wolk. Sommige moeders ervaren nooit een roze wolk. Genieten als je pas bevallen bent, je ontzettend moe voelt door de slapeloze nachten en het gehuil, je onzeker voelt en je de verzorging van je kindje nog niet helemaal onder de knie hebt….? 

Misschien zijn er soms best momentjes waarop je genieten kunt, maar vaak ook helemaal niet en valt het als je eerlijk bent soms vies tegen.

En daarover voel je je dan misschien schuldig.
Schuldig dat je niet kunt genieten. Schuldig dat je niet direct stapelverliefd bent op je kindje. Schuldig omdat je denkt dat je de enige bent die zich zo voelt.

Geloof me als ik je vertel dat er veel meer moeders zijn die geen roze wolk ervaren. Die het gevoel hebben op een grijze wolk te zitten.

Het is ook niet gek als je je bedenkt hoe ontzettend veel er in een hele korte tijd is gebeurd en veranderd.

Je kunt je ontzettend onzeker voelen als je pas moeder bent geworden. Je hebt ineens een enorme verantwoordelijkheid, namelijk het verzorgen van en zorgen voor een ieniemienie mensje, jouw kindje! Misschien heb je nog geen flauw idee wat alle huiltjes betekenen. Hoor je niet eens dat er verschil tussen de huiltjes is.
Misschien voel je nog niet zoveel voor je kindje. En ook dat is niet vreemd. Je gaat elkaar vanaf nu pas écht leren kennen. 

Geef jezelf de tijd om te wennen aan je kindje en aan jouw nieuwe rol als moeder. Je bent geen slechte moeder als je niet (gelijk) op een roze wolk zit!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kan ik je helpen?

Ik begeleid vrouwen tijdens hun zwangerschap, na de bevalling en in het moederschap.

Ik er ben voor moeders die een grijze wolk in plaats van een roze wolk ervaren, voor moeders die zich onzeker voelen tijdens de zwangerschap of over het moederschap en voor moeders die op zoek zijn naar de balans in hun leven. 

Daarnaast ben ik er voor ouders die willen leren opvoeden volgens de principes van de Gordon communicatie: vanuit gelijkwaardigheid, verbinding en samenwerking.

Klik op één van onderstaande knoppen en lees hoe ik jou kan helpen!